Legyen Önnek is környezetbarát erőműve

//Legyen Önnek is környezetbarát erőműve

Legyen Önnek is környezetbarát erőműve

Amióta a bankok betéti kamata közelít a nulla százalékhoz számos ügyfelünk teszi fel a következő kérdést: Mibe fektessem a pénzem, ha hosszú távon gondolkodok és nincs lehetőségem arra, hogy megfelelő munkaerőt találjak a környéken? A válaszunk egyértelmű: ha kis befektetéssel, kamatmentes konstrukcióban, stabil jövedelemre számít és még a fenntartható fejlődést is prioritásnak tekinti – létesítsen napelem erőművet!

Az elmúlt két esztendőben évről évre megduplázódtak a hazai szolár erőművek kapacitásai, mely összességében 2015. év végére elérték a 150 megawattot. Átalakulóban a megújuló alapú energiatermelés állami támogatási rendszere, jön a METÁR, aminek keretében évente lehet majd pályázni. Folyamatosan kivezetésre kerül a KÁT – kötelező átvételi rendszer.

Az EnergiaTech 2020 konzorcium tagjaival kidolgoztunk egy olyan szolgáltatás csomagot, mely a terület megvásárlásán, kerítés építésén és a biztonságtechnikai beruházáson kívül minden fontos elemet tartalmaz. Nézzük, melyek ezek: üzleti terv készítése, megtérülés számítás, engedélyes tervezés, geodéziai kitűzés, napelem modulok és inverterek beszerzése, horganyzott tartószerkezet telepítése,villámvédelem, földelés kiépítése, AC és DC oldali kábelezés, transzformátor állomás kiépítése, termelői vezeték nyomvonalának létesítése, monitoring rendszer installálása és természetesen teljes körű hatósági (MMBH, MEKH, MAVIR) ügyintézés.

Több kereskedelmi bank kínál speciális hitel terméket a villamos energia termelő projektek megvalósítására. Kialakulóban van a Magyar Fejlesztési Banknál egy GINOP termék is “KKV energia hitel” címmel. A hitelprogram mikro-, kis- és középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát vagy kapcsolt hő és villamos energiát állítanak elő. A hitelprogram keretében nyújtott kölcsön a Végső Kedvezményezett gazdaságilag potenciálisan életképes projektjének megvalósításához használható fel.  A támogatható tevékenységek:  A) Előkészítési tevékenységek – előzetes tanulmányok, engedélyezési dokumentumok elkészítése, ezek hatósági engedélyeztetése, B) Beruházási tevékenységek – ingatlanvásárlás;  épület építési, kivitelezési költségei;  új tárgyi eszköz beszerzése; immateriális javakra irányuló beruházás, C) Megvalósításhoz kapcsolódó költségek –  terület-előkészítési költségek; műszaki ellenőri szolgáltatás, egyéb mérnöki szolgáltatás, hatósági szolgáltatások. A kölcsön összege min. 1 millió, max. 1 milliárd forint, futamideje max. 15 év. A kamat tervezett mértéke nulla százalék, míg a saját erő igény 10 százalék.

Nézzük a konkrét számokat: egy 499 kw teljesítményű napelemes kiserőmű bekerülési értéke a hazánkban elérhető legjobb minőségű napelemekkel és inverterekkel 165 millió forint, melynek nagy részét kb. 150 millió forintot igényelhet banki hitel formájában, 15 éves futamidőre. A termelt energia átvételi ára a bevételi oldal, míg a tőke törlesztés, karbantartási költség, adó befizetés a kiadási oldal fontosabb szereplői. Ha a jelenlegi árakon számolunk, akkor 660-720 ezer forint marad havonta átlagosan a zsebünkben a hitel visszafizetéséig. Ez ma jóval több, mint egy vidéki bankfiók vezető nettó jövedelme. Amennyiben a hitel visszafizetését letudtuk ez az összeg felugrik közel havi 1,5 millió forintra.

Az EnergiaTech 2020 konzorcium tagjai a beruházás minden lépésében az Ön segítségére lesznek. A helyszín kiválasztásától kezdve, az engedélyes terveken keresztül az éves karbantartási munkák elvégzéséig jól felkészült, számos projektben bizonyított csapat várja érdeklődő megkeresését. Törekszünk arra, hogy az “Érték a pénzért elv” szerint járjunk el minden általunk menedzselt beruházás esetén. Igaz ez a napelem parkokra is, hiszen Zéró Emissziós Centrumunkban évek óta tesztelünk többfajta invertert és napelemet, mely kellő biztonságot adhat Önnek is.

Tegyük vállalkozása számára is kockázatmentesen jövedelmezővé a megújuló energiaforrásokat!

2018-08-07T14:43:29+00:00január 23rd, 2018|

About the Author:

Leave A Comment

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket. Bővebben Ok