Tanúsítványok

//Tanúsítványok

Tanúsítványok

2013. március 6-án a Parlament Gobelin termében került sor az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületének égisze alatt az Energiatudatos Vállalat, valamint az Energiahatékony Vállalat címek kiosztására.

A rendezvényen Dr. Szili Katalin a Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöke, Fürjes Balázs Zoltán a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. igazgatója és Gáspár Attila a Virtuális Erőmű Program programvezetője összegezték az elmúlt év tapasztalatait, gazdasági és társadalmi hasznát.

Büszkeség számunkra, hogy cégünk, az EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. – megyénkből egyedüliként – az Energiatudatos Vállalat cím birtokosaként térhetett haza.

Örömmel tölt el bennünket, hogy a már több éve hatékonyan működő ISO 9001 és 14001 minőség-és környezetirányítási rendszerünk mellett cégünk, az EuroAdvance Kft. egy harmadik, az ISO 50001 irányítási rendszer alapjait teheti le azzal, hogy csatlakozott a Virtuális Erőmű Programhoz.

Mind az energia hatékonyságért felelős munkacsoport, mind a felső vezetés elkötelezett az energiahatékonyság folyamatos fejlesztése iránt és ennek a vállalati stratégiában megjelenő bemutatása iránt.

1. Vállaljuk, hogy havi rendszerességgel mérjük energiafogyasztásunkat, amelyekből évente egy alkalommal energia-audit készül, mely alkalmas lehet létesítményeink energiatudatos működtetésére és szükség szerinti felújítására.

2. Célul tűztük ki a megújuló energia felhasználását, alapvetően két területen:

1.) elektromos energiánk előállítása terén fotovoltaikus napelemek telepítése

2.) biomassza kazán alkalmazása a 420m2-es regionális tanácsadó centrum fűtésére, melynek alapanyagát elsődlegesen a telephelyünkön 2010-ben telepített energiafűz ültetvény biztosítja.

Vállalásainkhoz kapcsolódóan elkészítjük a beruházáshoz illeszkedő belső megtérülési ráta-számításainkat, míg a beruházás befejezése után évente folyamatosan elvégezzük a terv-tény egyeztetéseket.

3. Akcióterveinkbe bekerültek az energiahatékonyság növelésével kapcsolatos tervek. Ezek megvalósítását segítő, kollégáink energiatudatosság szempontjából releváns belső és külső képzéseken vesznek részt 2013 évben. Az energiahatékonyság növelésével és a megújuló energia alkalmazását illetően sikerbeszámolót készítünk, melyet a dolgozóinkon kívül beszállítóink és vevőink is megismerhetnek honlapunkon keresztül.

Vállaljuk továbbá, hogy évente minimum egyszer konferenciát szervezünk az energia hatékonyság és a megújuló energia témájában, bevonva az Észak-Alföldi Régió civil szervezeteit és a Virtuális Erőmű Program menedzsereit.

Ezt a megtisztelő címet több korábbi elismerés előzte meg:

2004 májusától a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nyilvántartásában szereplő multiplikátor tanácsadó – Európai Uniós pályázati tanácsadócégként működünk, az Észak – Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség regisztrált tanácsadói is vagyunk, valamint 2004. év júniusában felvételt nyert cégünk a Vidékfejlesztési Szaktanácsadók Országos Szövetsége által nyilvántartott Szaktanácsadói Névjegyzékbe.

2004 júliusától a Strukturális és Kohéziós Alapok Képzési Központ (SAKK) trénereként folyamatosan képzéseket indítunk kis-és középvállalkozások részére.

2006 májusától a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumban előzetesen nyilvántartásba vett EU Konform Mezőgazdasági Területi Szaktanácsadó Központként is működünk. 2004. decemberében pedig az Országos Pályázati Minősítő Testület (OPMT) 86/2004. sz. határozatával felvette cégünket a minősített pályázatíró, tanácsadó vállalkozások Katalogizált Jegyzékébe.

2007-től Akkreditált Felnőttképzési Intézményként (AL-1708) állunk az ügyfelek rendelkezésére.

Minőség- és környezetirányítási (integrált) rendszerünket külföldi, akkreditált szervezetek 2003-tól évente auditálják. Legutóbbi auditunkon a németországi TÜV Thüringen szakemberei találták megfelelőnek szervezetünk működését.

2008 decemberében, a megyében egyedüliként 3 kollégánk is megkapta az ún. KEOP Mentor tanúsítványt. A képzési program az Energiaközpont Kht. megbízása alapján a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. szervezésében zajlott le. A képzésnek köszönhetően több, országosan is jelentős energetikai projektet menedzseltünk az elmúlt három évben.

2011 májusában megkaptuk az „Akkreditált Vállalati Tanácsadó” címet, melynek segítségével kedves ügyfeleink 4 területen (vállalati stratégia, szervezetfejlesztés, technológia- és termékfejlesztés, pénzügy – adó és számvitel) kaphatnak tőlünk hasznos tanácsokat max. 4 millió Ft. vissza nem térítendő támogatás bevonásával.

2019-10-21T16:43:14+00:00július 9th, 2018|

About the Author:

Leave A Comment

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket. Bővebben Ok