Komplex energetikai pályázat kombinált formában

napelemes gyar2016. szeptember 9-én társadalmi egyeztetésre bocsátották a „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” című pályázati felhívást, amelynek kódszáma: GINOP-4.1.1-8.4.4-16. 

 

A vállalkozói szektor már régóta várta a pályázati felhívás megjelenését, hiszen részükre legutóbb 2012-ben volt lehetőség energetikai pályázatok benyújtására. A támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 121,53 milliárd Ft, amelyből vissza nem térítendő támogatás összege: 59,45 milliárd Ft, a hitel összege pedig: 62,08 milliárd Ft. A támogatási kérelmek benyújtására 2016. november 15-től lesz lehetőség.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel és éves átlagos statisztikai állományi létszámuk a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 3 millió Ft, maximum 50 millió Ft. Az igényelhető kölcsön (kamata 2%, futamideje max. 10 év) összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az elszámolható költség 45%-a lehet, mely jóval felette van az eddig beharangozott 30%-nak.
A projekt elszámolható összköltsége nem haladhatja meg a támogatási kérelem benyújtását megelőző lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevételét. Jelen pályázati felhívás keretében csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló projektjavaslatot lehet benyújtani, tehát komplex projektek támogatására van lehetőség kizárólag. 
Fontos megemlíteni, hogy az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrésznek el kell érnie legalább az 50%-ot a projekt elszámolható költségein belül, míg a megújuló energia felhasználásra irányuló projektrésznek az aránya min. 10%-ot kell, hogy legyen. 
Az első terület az energiahatékonyság javítása: épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése, épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése, valamint meglévő bel-és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása pl. LED-es technológiával.
Természetesen elvárás a megújuló energiafelhasználás növelése, pl. napkollektoros rendszer telepítése, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító biomassza kazánrendszer kiépítése. Nagy sláger évek óta – itt is támogatható - a fotovoltaikus napelem rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához ill. hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy hűtés rásegítésre

Az Euroadvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. 22 éves tapasztalatával, széles körű tanácsadói és kivitelezői partnereivel 2015-ben létrehozta a 14 szereplőből álló EnergiaTech 2020 Konzorciumot azzal a céllal, hogy közös együttműködéssel segítse a mikro-, kis- és középvállalkozások, egyházak, civil szervezetek, illetve az önkormányzatok energiahatékonysági elképzeléseit, beruházásait. A konzorcium tevékenységi köre kiterjed a tervezéstől, a felmérésen, az energetikai audit elvégzésén keresztül, a teljes pályázat elkészítéséig és projektmenedzselésig. Zéró Emissziós Centrumunkban megtekinthetőek az élenjáró technológiák pl. biomassza fűtési rendszer, hálózatra kapcsolódó és autonóm napelemes megoldásokkal együtt. Energia növény parkunkban közel 5000 nm-en mutatjuk be a különböző fajtákat, telepítési és gondozási javaslatokat is nyújtunk a kedves érdeklődők számára.

eltolo

dualis kepzes

magyar angol

kereses felirat

nagyito 

hirlevel icon 2

16 2 tuv 1 16 2 tuv 2
 energiatudatos vallalat logo 2013 evszammal  ehat 2015 meretezve

Elégedett ügyfeleink